Skansen Maurzyce - Poland

AlanLichty

Moderator
Wow - that's a lot of different ways to process IR images. Very hard to pick favorites as I find something to like in all of these. I am attracted to the processing in #4, #6, and the last one. That last one is unusual and quite fascinating.

JimFox

Moderator
Staff member
Hi Dorota,

You have so many awesome locations there. This is a great series of photos. My favorites are #1, 2 and 3. I like how you got some of the flowers/leaves pink while the others are white. That’s great tone.

sweetgrass

Well-Known Member
9, 10, and 11 are the home runs for me. Great composition and beautiful processing. And like Jim said you have an amazing selection of locations. Beautiful work Dorota.

Dorota Szymonowicz

Well-Known Member
Witajcie !!! Jak już pisałam (bynajmniej pisałam (bynajmniej tak mi się znaleźć) moim ulubionym tematem są zamki i skanseny (stara polska zabudowa, czyli dawne chałupy chłopów i mieszczan zgromadzone w jednym miejscu. Jeżdżąc po Polsce poznaję kulturę w danym regionie - ceny są oddzielne, poprzez styl budownictwa, jak i ubiór). A co do zamków, to w Polsce jest ich sporo, chodź bogata część to ruiny (polis zostało zniszczonych przez Szwedów w XVII w). Jednym słowem jest co zwiedzać ....
Cieszę się bardzo, że moje prace podobają się Wam. Jak już zauważyliście uwielbiam ich różnorodność. Codziennie na obróbkę IR poświęcam czas, ćwiczę i uczę się ..... uwielbiam Infrared :)

JimFox

Moderator
Staff member
Witajcie !!! Jak już pisałam (bynajmniej pisałam (bynajmniej tak mi się znaleźć) moim ulubionym tematem są zamki i skanseny (stara polska zabudowa, czyli dawne chałupy chłopów i mieszczan zgromadzone w jednym miejscu. Jeżdżąc po Polsce poznaję kulturę w danym regionie - ceny są oddzielne, poprzez styl budownictwa, jak i ubiór). A co do zamków, to w Polsce jest ich sporo, chodź bogata część to ruiny (polis zostało zniszczonych przez Szwedów w XVII w). Jednym słowem jest co zwiedzać ....
Cieszę się bardzo, że moje prace podobają się Wam. Jak już zauważyliście uwielbiam ich różnorodność. Codziennie na obróbkę IR poświęcam czas, ćwiczę i uczę się ..... uwielbiam Infrared :)
The time you put in to your IR is noticed Dorota! You have some very inspiring photos here, I am glad you are here sharing them with us.

Top Bottom